Wednesday, 14 January 2015

Siapakah gerangan gadis yang memeluk oppa itu?

Peace be upon you :)

I thought I had never written in BM for this blog but this post is exceptional. Read if you know Malay or you'll be damn confused if you Google translate it.

'Isu' gadis Melayu bertudung dicabul oleh retis (told you there's no point of Google translate my BM 'cause my leisure BM is all over the place liddat >.<) kpop, gadis Melayu bertudung berpeluk bercium dengan retis kpop, masih lagi hangat diperkatakan di timeline fb aku. Tak cukup video orang kongsi, di ruang komen orang maki, generally kpoppers (idk if this is what they call themselves) dibenci. 

Kalau pihak penganjur tak rahsiakan identiti bebudak perempuan tu, orang yang 'lebih rajin', 'lebih sifat ingin tahu' tu, mesti nak jugak cari sampai lubang cacing. Untuk apa? Beri pengajaran pada mereka katanya. 

... *sigh*

Sudah-sudah lah tu. Lebihnya kita apa pada dia kalau bahasa kita pun tidak melambangkan bangsa apatah lagi agama?


Taken from my friend's

"Pandang abang lah sayang pandang kamera bukan hensem" k
-caption sekadar hiasan, laki saya tak pandai BM lagi-





Peace yaw.

No comments:

Post a Comment