Wednesday, 27 April 2016

Viral Kisah Perempuan Melayu Kahwin Lelaki Korea

Assalamualaikum,

Lagi kisah Fad dan Kim yang viral di laman sosial - facebook page Aliff Channel beberapa hari lepas. Pergh tajuk media tabloid sangat. Nak naikkan rating/traffic lettew. Kahkah.

Dia quote tweet dari Twitter. Not mine. Someone idk. kkk


Ini bukan yang pertama kali. Tahun lepas, masa kitorang kat Korea, gambar-gambar dari personal ig, @snfad_diela jadi viral di page OhBulan dan Himpunan Cerita Lawak. Tengah-tengah sibuk kerja guide orang masetu, tiba-tiba ramai yang tag lah apa. Daripada tak tau instagram ada notification setting untuk orang2 yang kita follow je terus jadi tau sebab phone tak berhenti masuk noti. Rimas gila time tu. Tapi sebab kat Korea kan, tak kisah lah sangat.

Dulu rimas, sekarang kita watlek watpis je.


Ni viral lagi sekali, kitorang kat Malaysia pulak. Adehh.. Fad yang memang jenis malas amik port ni biarkan je walaupun ada kengkawan yang tag dan share. Kim pulak jenis penyegan, cuak nanti orang kenal dia and dia tak nak rasa tak bebas. Kahkah. 


Sekampung share ye?

 Kitorang ada jugak pm page2 tersebut untuk delete pos tu tapi tak semua yang delete. Ada yang tak baca pun mesej. Ada yang baca dan ignore lol. Lastly, Fad cakap dekat Kim, biarkan je. Yang mana baik, kita ambil. Yang tidak tu tutup je mata, pekakkan telinga a.k.a "just ignore it" (what exactly I said to him sebab tu paling simple untuk dia faham kang direct translation ke laut pulak haha). Apapun, kitorang tak ambil hati, kitorang macam biasa je dengan hidup seharian, alhamdulillah. Dan tak dinafikan, ramai yang follow ig @snfad_diela lepas viral (ig Kim dia memang private kan, plus dia jarang online social network semua ni kehkeh). Semoga bertambah rezeki kami, rezeki admin2 yang pos pasal kami atas niat yang baik2 itu. Yang mana terserempak kitorang kat luar, cakap hi, anyeonghaseyo, assalamualaikum, terima kasih lah bebanyak ye. >.< *blush*



Anyways, could you please do me a favour? I know we're strangers tapi doakan je lah yang baik-baik untuk kami. Untuk bahagia sama-sama ke syurga Dia. Because at the end of the day, we are just humans. Kami sama macam pasangan lain yang bernikah atas dasar suka sama suka.

Thank you. :)


Monday, 18 April 2016

Learn Korean Language in Skudai/JB


Assalamualaikum.
Hello!
Anyeong!

If you're wondering where you can learn Korean language in Skudai/JB, you're most welcome to come to our exciting program this Saturday, 23rd April to learn how to read and write Hangeul and some basic & beginners' level of Korean language.

Since this program is held in conjunction of the Entrepreneur Course I have to take this semester, we're starting with the very basic first. If more people would like to join the class to a harder level, we might as well plan following classes! ^^

Also, we're going to provide some notes (compiled from Korean universities & according to some Korean universities' syllabus) too! 

Besides, if you're thinking of buying original Korean products and stuff (like the ones I'm selling on @minimarketkorea instagram account), brought to you directly from Korea, please do visit us after the program is finished.

More details:




Please whatsapp Syira at the number above to register with deposit of RM30 to confirm your participation. 10 early birds will get exclusive Korean ballpen! 

That's all for now. Thank you!! ^^*